dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aarhus Airport i knibe – har stadig ikke fundet investor
Det kniber med at finde en investor til Aarhus Airport. (Arkivfoto)
Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Aarhus Airport i knibe – har stadig ikke fundet investor

"Det er ikke en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn," siger Jacob Bundsgaard uden at ville forholde sig til fremtiden, hvis der ikke findes en investor.
23. MAJ 2024 14.45

AARHUS / SYDDJURS / NORDDJURS: Jagten på en investor til Aarhus Airport i Tirstrup i Syddjurs "har vist sig vanskeligere, end vi havde forestillet os". Det skriver bestyrelsesformand Lars Dige Knudsen i en kvartalsmeddelelse, oplyser Din Avis Aarhus.

Aarhus, Syddjurs og Norddjurs, der sammen ejer lufthavnen, besluttede for to år siden, at der skulle findes en investor, der ville putte 90 mio. kr. i lufthavnen. Samtidig skød de selv 200 mio. kr. i lufthavnen, heraf betalte Aarhus, som ejer 90 pct. af lufthavnen, de 180 mio.

Det trak ud med at finde en investor, og i december besluttede et flertal i byrådet i Aarhus at forlænge fristen til medio 2024. 

Bestyrelsesformanden skriver ifølge Din Avis Aarhus nu til ejerne, at det er nødvendigt med en afklaring i dette kvartal, altså inden 1. juli, og at kassebeholdningen ellers løber tør i fjerde kvartal i år. Og inden da vil luftfartsmyndighederne formentlig kræve dokumentation for, at kapitalen er på plads. 

Skal kunne bære sig selv

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil ikke forholde sig til, hvad der sker, hvis der ikke er fundet en investor inden sommer. "Det, der ligger på bordet nu, er jo noget, der skal ske på markedsvilkår. Det er ikke en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn. Det er et stykke infrastruktur, som skal kunne bære sig selv," siger han til mediet.

Problemet er blandt andet, at kommunal støtte til lufthavnen kan være i strid med EU's statsstøtteregler, hvis der ikke også findes en privat investor. 

De nyeste passagertal for lufthavnen viser, at der har været nedgang seks måneder i træk i forhold til året før, skriver Din Avis Aarhus

Ifølge direktør Lotta Sandsgaard forventer man dog fortsat en samlet vækst i passagertallet for i år. I april lå passagertallet blot 1,6 pct. under samme måned sidste år, bl.a. fordi flyttrafikken til København voksede, og desuden står sommerperioden med en række ruter til feriedestinationer for døren.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.